İsmail Biçer - İsra Suresi 78/84

Şarkı İsra Suresi 78/84
Sanatçı İsmail Biçer
Kategori Sureler / Ayetler
Hit 2.158
Kanal Berekat Yayınevi

İsmail Biçer‘in “Aşr-ı Şerifler – 4” albümünde bulunan “İsra Suresi 78-84” adlı Kur’an dinletisine sitemiz üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Okunan ayetlerin Türkçe mealleri şöyledir;

78. Gündüzün güneş dönüp gecenin karanlığı bastırıncaya kadar (belli vakitlerde) namaz kıl; bir de sabah namazını. Çünkü sabah namazı şahitlidir. 
79. Gecenin bir kısmında uyanarak, sana mahsus bir nafile olmak üzere namaz kıl. (Böylece) Rabbinin, seni, övgüye değer bir makama göndereceğini umabilirsin. 
80. Ve şöyle niyaz et: Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla. Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver. 
81. Yine de ki: Hak geldi; bâtıl yıkılıp gitti. Zaten bâtıl yıkılmaya mahkumdur. 
82. Biz, Kur’an’dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, müminler için şifa ve rahmettir; zalimlerin ise yalnızca ziyanını artırır. 
83. İnsana nimet verdiğimiz zaman (bizden) yüz çevirip yan çizer; ona bir de zarar ziyan dokunacak olsa iyice karamsarlığa düşer. 
84. De ki: Herkes, kendi mizaç ve meşrebine göre iş yapar. Bu durumda kimin doğru bir yol tuttuğunu Rabbiniz en iyi bilendir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER
  • Hafız Mustafa Uyar - Ahzap Suresi 38-40 Hafız Mustafa Uyar - Ahzap Suresi 38-40 Hafız Mustafa Uyar‘ın Berekat Yayınevi yapımıyla yayınlanmış olan “Büyük Mevlid” albümünde yer alan “Ahzap Suresi 38-40” parçasını sizlere servis ediyoruz. Bu Ayeti Kerimelerin Tefsirleri şu şekildedir; Nebî için, Allah’ın O’na farz kıldığı şeyi (yerine getirmesinde) O’na bir güçlük yoktur. Dah...
  • İsmail Biçer - Bakara Suresi 153/157 İsmail Biçer - Bakara Suresi 153/157 Hafız İsmail Biçer‘in büyük alaka bulan “Aşr-ı Şerifler – 5” albümünde yer alan “Bakara Suresi 153-157” adlı ayeti kerimenin tilavetine yorum bırakabilir ve paylaşabilirsiniz. Kur’an-ı Kerim’in en uzun suresi olan Bakara Suresinde tam 286 ayet bulunmaktadır. ...
  • İsmail Biçer - Tahrim Suresi 6/8 İsmail Biçer - Tahrim Suresi 6/8 İsmail Biçer‘in “Aşr-ı Şerifler – 4” albümünde yer alan “Tahrim Suresi 6-8” isimli Kur’an-ı Kerim dinletisini sitemizden çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Medine’de Resulullah Efendimize inen 12 ayyetten oluşan Tahrim Suresinde genel olarak Peygamberin hayatında kıssaslara rastlanmaktadır. ...

Yorumlar

Yorum Yap

    Bu şarkıya ilk yorum yapan siz olun

capthca