İsmail Biçer - Ali İmran Suresi 15/19

Şarkı Ali İmran Suresi 15/19
Sanatçı İsmail Biçer
Kategori Sureler / Ayetler
Hit 1.128
Kanal beetlekrm

İsmail Biçer‘in Ali İmran Suresinin 144-148. ayeti kerimelerine yaptığı kıraatı sitemizden sizlere ulaştırıyoruz. Ayeti kerimelerde bir insanın dünyevi hayatta işlemiş olduğu hayırlı amellerin karşılığını ahirette mükaafatlandırılarak alınacağı müjdelenmiştir.
Dünyada bulunmak amacımız olan Rabbimize kulluk etmenin yanı sıra bazı edinimlerde bulunmamız gerekmektedir. Allahu Teala yapılan zerre kadar iyiliğin ve kötülüğün karşılığını verir.

 

Ali İmran Suresi (144-148) Türkçe Meali; 
144-  Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür veya öldürülürse gerisin geriye (eski dininize) mi döneceksiniz? Kim gerisin geriye dönerse, Allah’a hiçbir zarar veremez. Allah, şükredenleri mükâfatlandıracaktır.
145- Hiçbir kimse Allah’ın izni olmadan ölmez. Ölüm belirli bir süreye göre yazılmıştır. Kim dünya menfaatini isterse, kendisine ondan veririz. Kim de ahiret mükâfatını isterse, ona da ondan veririz. Biz şükredenleri mükâfatlandıracağız.
146- Nice peygamberler var ki, kendileriyle beraber birçok Allah dostu çarpıştı da bunlar Allah yolunda başlarına gelenlerden yılmadılar, zaafa düşmediler, boyun eğmediler. Allah, sabredenleri sever.
147- Onların sözleri ancak, “Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı sağlam tut. Kâfir topluma karşı bize yardım et” demekten ibaretti.
148- Allah da onlara hem dünya nimetini, hem de ahiretin güzel mükâfatını verdi. Allah, güzel davrananları sever.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER
  • Kuran Sureleri - Fetih Suresi / Nasser al Qatami Kuran Sureleri - Fetih Suresi / Nasser al Qatami Kuran Sureleri kategorimizde dünyaca ünlü tanınmış hafızlardan Nasser al Qatami’nin Fetih Suresine yaptığı tilaveti sitemiz üzerinden değerlendirebilirsiniz. Suudi Arabistan’lı hafızımızın ruhumuzu okşayan tilavetlerinin yanı sıra Kabe’de imamlık yapmaktadır. 29 ayeti kerimeden oluşan Fetih Suresi hicretin altıncı yılında Hudeybiye antlaşması dö...
  • İsmail Biçer - Yunus 104/109 / Hud 1/4 İsmail Biçer - Yunus 104/109 / Hud 1/4 İsmail Biçer‘in “Aşr-ı Şerifler – 3” albümünde yer alan “Yunus 104-109 / Hud 1-4” adlı Kur’an-ı Kerim dinletisini sitemizden ulaşabilir yorum bırakabilirsiniz. 109 ayetten oluşan Yunus Suresi ismini Hazreti Yunus’un (a.s) kıssasından almıştır. Hud Suresi ise sapkın bir kavim olan Ad kavmi için gönderilen Hazreti Hud&rsqu...
  • İsmail Biçer - Rahman Suresi 14/25 İsmail Biçer - Rahman Suresi 14/25 İsmail Biçer‘in Berekat Yayınevi etiketiyle yayınlanmış olan “Aşr-ı Şerifler – 2” albümünde bulunan  “Rahman Suresi 14-25” adlı Kur’an dinletisine dair tüm isteklerinize sadece bu sitede yanıt bulabilirsiniz. Okunan bu Surenin ayetlerine Elmalılı Hamdı Yazır’ın yapmış olduğu tefsiri sizlerle paylaşıyoruz; 14 – A...

Yorumlar

Yorum Yap

    Bu şarkıya ilk yorum yapan siz olun

capthca