Kadir Gecesine Özel Bir İbadet Var mıdır?

Kadir Gecesine Özel Bir İbadet Var mıdır?

 Kadir Gecesi bütün Müslümanlar için çok özel bir gecedir. Kadir Gecesi, İslam dinine göre Kuran’ın Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e indirilmeye başlandığı gecedir. Bu gecenin bin aydan daha özel ve hayırlı olduğu söylenir. Kuran Allah’ın insanlara son hitabı ve son mesajıdır. Bu yüzden bu son mesajın ilk indirilmeye başlandığı gece de çok özel ve önemlidir.

Aynı ada sahip Kadr Suresi’ne göre bu gecede Allah’ın izniyle tüm melekler yeryüzüne inmişlerdir ve o gece boyunca yeryüzünde barış ve esenlik hakim olur.  Kuran yeryüzüne ramazan ayında mübarek bir gecede inmeye başlar. Kadir Gecesi’nin tam olarak tarihi bilinmemektedir. Bir hadiste tüm kalbiyle inanarak Kadir Gecesi’ni ihya edenlerin bugüne kadar işledikleri günahların silineceği müjdelenmiştir. Kadir Gecesi Neler Yapılmalı?

  Kadir Gecesi’nin önemi, bu gecede edilen duaların ve yapılan ibadetlerin kabul edileceği ve bu geceyi ihya edenlerin günahlarının affedileceğidir. Bu yüzden Kadir Gecesi’nde bol bol dua etmeli, geçmiş günahlarımız için tövbe etmeli ve af dilemeliyiz. Kuran okumakta yapılması gerekenler arasındadır. Peki Kadir Gecesi’ne özel bir ibadet var mıdır? Önceki kaçırılan namazların kazası kılınabilir ve Kadir Gecesi namazı kılınabilir. Kuran-ı Kerim okumalı bol bol dua etmeliyiz.

Günahlarımızın affını istemeli ve bir daha tekrarlanmayacaklarına gönülden inanarak tevbe istiğfar etmeliyiz. Salatu Selam getirmeli bu özel gecede Hz. Muhammed’i de anmalıyız. Hamd etmeli ve bugün elimizde olanlara, halimize şükretmeliyiz. Sadaka vererek hem durumu kötü insanları sevindirip hem de iyi amel işlemiş oluruz.

Kadir Gecesi’ne Özel Neler Yapmalıyız?

  Kadir Gecesi kaza namazları kılıp, tövbe ve dua ederek geçirmemiz gereken bir gecedir. Yaptığımız ibadetlere, tövbelere ve dualara gönülden inanarak yapmalıyız. Bu gece öyle hayırlı ve özel bir gecedir ki doğru şekilde geçirilirse günahlar affedilir, dualar kabul edilir. Unutmayın Allah affedicidir. Kadir Gecesine Özel Bir İbadet Var mıdır? Bunların dışında bu geceye özel yapılabilecek bazı özel ibadetlerde bulunmaktadır.

Örneğin Kadir Gecesi namazı bulunmaktadır. Tarif edilene göre; evvela iki rekat namaz, her rekatta Fatiha’dan sonra yedi kere İhlas okunacak, selamdan sonra yetmiş kere tevbe istiğfar edilecek. Sonra yine iki rekat namaz, her rekatta Fatiha’dan sonra yedi kere İhlas okunacak, selamdan sonra yetmiş kere tevbe istiğfar edilecek. Peygamber efendimizde bu gece bir dua okumamızı buyurmuştur. Okumamızı buyurduğu dua: ‘’Allah’ım sen çok affedicisin, affetmeyi sevesin. Beni bağışla.’’. Bu özel geceyi bu şekilde namaz kılarak, dualar ederek ve tevbe istiğfar ederek geçirmeliyiz. Dilersek bu özel namazı kılıp, duayı ederek gecemizi ve ibadetlerimizi de taçlandırabiliriz.