İsmail Biçer - Fetih Suresi 11/15

Şarkı Fetih Suresi 11/15
Sanatçı İsmail Biçer
Kategori Sureler / Ayetler
Hit 1.757
Kanal Berekat Yayınevi

Hafız İsmail Biçer‘in “Aşr-ı Şerifler – 5” albümünde bulunan “Fetih Suresi 11-15” adlı Kur’an tilavetini sitemizden yorum yapabilirsiniz.

Fetih Suresinin Elmalılı Hamdi Yazır’dan olan tefsiri;
11 – Yakında a’râbilerden geri kalmış olanlar sana diyecekler ki, “Mallarımız ve ailelerimiz bizi alıkoydu. Allah’tan bizim bağışlanmamızı dile.” Onlar kalplerinde olmayanı dilleriyle söylerler. De ki: Allah size bir zarar gelmesini dilerse veya bir fayda elde etmenizi isterse O’na karşı kimin bir şeye gücü yetebilir? Hayır! Allah yaptıklarınızdan haberdardır.
12 – Aslında siz Peygamber ve müminlerin, ailelerine geri dönmeyeceklerini sanmıştınız. Bu sizin gönüllerinize güzel göründü de kötü zanda bulundunuz ve helâki hak etmiş bir topluluk oldunuz.
13 – Kim Allah’a ve Rasulüne iman etmezse şüphesiz biz, kâfirler için çılgın bir ateş hazırlamışızdır.
14 – Göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır. O, dilediğini bağışlar dilediğini azaplandırır. Allah çok bağışlayan çok merhamet edendir.
15 – Siz ganimetleri almak için gittiğinizde geri kalanlar: “Bırakın biz de arkanıza düşelim.” diyeceklerdir. Onlar, Allah’ın sözünü değiştirmek isterler. De ki: Siz bizimle gelemeyeceksiniz. Allah daha önce böyle buyurmuştur. Onlar size: “Bizi kıskanıyorsunuz.” diyeceklerdir. Bilakis onlar, pek az anlayan kimselerdir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER
  • İsmail Biçer - Bakara 197/202 İsmail Biçer - Bakara 197/202 Hafız İsmail Biçer‘in “Aşr-ı Şerifler – 1” adlı albümünde yer edinen “Bakara 197-202” suresini kapsayan Kur’an dinletisini bulabilirsiniz. 286 Ayetten oluşan Bakara Suresi Kuranı Kerim’in en uzun suresidir. Sure genel olarak dinimizdeki emir ve yasakları kapsamaktadır. ...
  • İsmail Biçer - Fetih Suresi 1/10 İsmail Biçer - Fetih Suresi 1/10 Hafız İsmail Biçer‘in Kur’an tilavetlerinden oluşan “Aşr-ı Şerifler – 5” albümünde bulunan “Fetih Suresi 1-10” adlı eseri dinleyebilir, ilahi hakkında yorum yapabilirsiniz. Okunan Fetih Suresinin 10. Ayeti Kerimesinin tefsiri şöyledir; “Sana bîat edenler ancak Allah’a bîat etmiş olurlar. Allah’ın eli on...
  • Abdulbasit Abdussamed - Yasin Suresi Abdulbasit Abdussamed - Yasin Suresi Çok büyük hafız olan ve yaptığı tilavetlerin ölümünden uzun yıllar geçmesine rağmen büyük hayranlıkla dinlenebilen Hafız Abdulbasit Abdussamed‘in Yasin Suresi’ne yaptığı kıraatı sizlerle buluşturuyoruz. Müslümanların kendisine duyulan hayranlığa vurgu yapmak amaçlı Abdussamed’i şöyle ifade etmişlerdir; &l...

Yorumlar

Yorum Yap

    Bu şarkıya ilk yorum yapan siz olun

capthca