İsmail Biçer - Hac Suresi 75/78

Şarkı Hac Suresi 75/78
Sanatçı İsmail Biçer
Kategori Sureler / Ayetler
Hit 1.231
Kanal Berekat Yayınevi

İsmail Biçer‘in Berekat Yayınevi tarafından oluşturulmuş olan “Aşr-ı Şerifler – 3” albümünün içerisinde bulunan “Hac Suresi 75-78” adlı Kur’an dinletisi hakkında yorum yapabilirsiniz.
Okunan Hac Suresinin Ayetlerinin Türkçe mealleri şu şekildedir;

Allah meleklerden elçiler seçer, insanlardan da. Hiç kuşkusuz Allah Semi’dir (herşeyi işitendir), Basir’dir (hakkıyle görendir).(Hac 75)

O (onların yaptıklarını da yapacaklarını da) önlerindekini de, arkalarındakini de bilmektedir. Bütün işler Allah’a döndürülür.(Hac 76)

Ey iman edenler. Rüku edin, secdeye varın, Rabbinize kulluk-ibadet edin ve hayır işleyin ki felaha (kurtuluşa) eresiniz.(Hac 77)

Allah uğrunda gerektiği gibi cihad (mücahede ve mücadele) edin. O, sizleri seçmiş ve din konusunda size bir zorluk yüklememiştir. Atanız İbrahim’in dini (de böyleydi). Bundan daha önce de, bunda da (Kur’an’da da, Allah) sizi “müslümanlar” olarak isimlendirdi ki resul sizin üzerinize şahid olsun, siz de insanlar üzerine şahidler olasınız. Namazı kılın, zekatı verin ve Allah’a sarılın, sizin mevlanız (veliniz ve sahibiniz) O’dur. O ne güzel mevla ve ne güzel yardımcıdır. (Hac 78)


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER
  • İsmail Biçer - Kasas Suresi 85/88 İsmail Biçer - Kasas Suresi 85/88 Hafız İsmail Biçer‘in “Aşr-ı Şerifler – 2” albümünde yer alan “Kasas Suresi 85-88” isimli Kur’an tilavetini sitemizden yorum bırakabilir ve paylaşabilirsiniz. Kasas Suresi Kuran’ı Kerim’in 28. Suresidir. Bu surede temel olarak Hazreti Musa (a.s) üzerinde kıssaslar yer almaktadır. ...
  • İsmail Biçer - Ali İmran 92/97 İsmail Biçer - Ali İmran 92/97 İsmail Biçer‘in doyumsuz sesi ile okumuş olduğu “Ali İmran 92-97” suresini sitemizden bulabilirsiniz. Peygamber Efendimizin Medine bulunduğu dönemde inen ve 200 ayetten oluşan Ali İmran suresi adını 33. ayeti kerimesinde geçen Âl-i İmrân dan almştır. Türkçe karşılığı İmrân ailesi demektir. ...
  • Hafız Mustafa Uyar - Ahzap Suresi 38-40 Hafız Mustafa Uyar - Ahzap Suresi 38-40 Hafız Mustafa Uyar‘ın Berekat Yayınevi yapımıyla yayınlanmış olan “Büyük Mevlid” albümünde yer alan “Ahzap Suresi 38-40” parçasını sizlere servis ediyoruz. Bu Ayeti Kerimelerin Tefsirleri şu şekildedir; Nebî için, Allah’ın O’na farz kıldığı şeyi (yerine getirmesinde) O’na bir güçlük yoktur. Dah...

Yorumlar

Yorum Yap

    Bu şarkıya ilk yorum yapan siz olun

capthca