Hafız Mustafa Uyar - Ahzap Suresi 38-40

Şarkı Ahzap Suresi 38
Sanatçı Hafız Mustafa Uyar
Kategori Sureler / Ayetler
Hit 1.274
Kanal Berekat Yayınevi

Hafız Mustafa Uyar‘ın Berekat Yayınevi yapımıyla yayınlanmış olan “Büyük Mevlid” albümünde yer alan “Ahzap Suresi 38-40” parçasını sizlere servis ediyoruz.
Bu Ayeti Kerimelerin Tefsirleri şu şekildedir;
Nebî için, Allah’ın O’na farz kıldığı şeyi (yerine getirmesinde) O’na bir güçlük yoktur. Daha önce gelip geçenler için de Allah’ın sünneti buydu. Allah’ın emri, taktir edilmiş bir kader idi (yerine getirildi). (Ahzap 38)
Muhammed (A.S), sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası olmamıştır (değildir). Fakat Allah’ın Resûl’ü ve Nebîler’in (Peygamberler’in) Hatemi’dir (Sonuncusudur). Allah, herşeyi en iyi bilendir. (Ahzap 40)

 

“AHZAP SURESİ 38-40” (Sözler);

Mâ kâne alân nebiyyi min haracin fîmâ faradallâhu lehu, sunnetallâhi fîllezîne halev min kablu, ve kâne emrullâhi kaderan makdûrâ(makdûran)

Mâ kâne muhammedun ebâ ehadin min ricâlikum, ve lâkin resûlallâhi ve hâtemen nebiyyine, ve kânallâhu bi kulli şey’in alîmâ(alîmen)


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER
  • İsmail Biçer - Ali İmran 96/101 İsmail Biçer - Ali İmran 96/101 Okumuş olduğu Sureleri hala büyük bir istekle dinlemiş olduğumuz İsmail Biçer‘in “Aşr-ı Şerifler – 1” albümünde bulunan “Ali İmran 96-101” Kur’an dinletisine sitemizden çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Kuran-ı Kerimin en uzun surelerinden biri olan Ali İmran suresinin bazı ayetlerini okuyan hafızımızın bu ok...
  • İsmail Biçer - Beled Suresi 1/20 İsmail Biçer - Beled Suresi 1/20 İsmail Biçer‘in Ku’ran tilavetlerinden oluşan “Aşr-ı Şerifler – 2” albümünde bulunan “Beled Suresi 1-20” adlı Kur’an dinletisine web sitemiz üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. 20 ayetten oluşan Beled Suresi Mekke’de inmiştir. Bu surede temel olarak insanın yaradılış sürecini ve Allah’u Telaya isyanda bulunan kavimle...
  • Hafız Mustafa Uyar - Vakıa Suresi Hafız Mustafa Uyar - Vakıa Suresi Hafız Mustafa Uyar‘ın Berekat Yayınevi vasıtasıyla yayınlanan “Namaz Sureleri” albümünde yer alan “Vakıa Suresi” ni sizlere servis ediyoruz. Kuranı Kerim’in “Vakia Suresini” ihtiva eden bu eseri sitemizden sosyal medya hesabınıza aktarıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.   Hafız Mustafa Uyar – “Vakia Suresi” (Sö...

Yorumlar

Yorum Yap

    Bu şarkıya ilk yorum yapan siz olun

capthca