Sedat Uçan Kimdir?

Sedat Uçan Kimdir?

Ünlü tasavvufi müzik sanatçısı Sedat Uçan, Erzurum ilinin İspir ilçesinde Ardıçlı Köyü’nde 25 Haziran 1975 tarihinde doğmuştur. İlköğretimini Ardıçlı Köyü’nde tamamlamış; ortaöğretim ve lise eğitimine İspir ilçesinde devam etmiştir. İspir İmam Hatip Lisesi’nden mezun olmuştur. Küçük yaşta tasavvuf ve tasavvuf müziğine olan ilgisinin fark edilmiştir. Bu yaşlarda yaptığı besteleriyle dinleyenleri kendine hayran bırakmıştır. Kariyerindeki basamakların ilk çıkış noktası , “Muhammedin Hürmetine” adlı bestesidir. 1998 yılında müzik piyasasına profesyonel olarak başlamıştır. O yıllarda ilk albümü olan “İlahi Aşkınla” adlı albümünü piyasaya sürmüştür. Albümleri yüzbinlerce satılan Sedat Uçan, Türkiye dışında birçok Avrupa ülkesinde konserler vererek hayranlarıyla buluşmuştur.

Almanya, Fransa, Danimarka, Hollanda, İsviçre, Norveç ve Avusturya’da birçok konser vererek yurt dışındaki hayranlarına da müzik keyfini yaşatmıştır. Bunların yanında birçok sünnet töreni, kına gecesi ve düğün gibi organizasyonlara katılmış ve ilahilerini seslendirmiştir. Ülkemizde Kutlu Doğum Haftası ve çeşitli dini günlerde, belediyeler ve diyanet işleri bakanlığından da tasavvufi programlara davet edilmiş ve sevenleriyle buluşmuştur. Türkiye’de ve yurt dışında büyük bir hayran kitlesine sahip olan Sedat Uçan, günümüzün en iyi ilahi sanatçılarından birisi olmayı başarmıştır.

Sedat Uçan En Sevilen İlahileri Ve Sanat Felsefesi?

Sedat Uçan, profesyonel olarak müzik kariyerine başladığından beri, “Sanat toplum içindir” ve “Sanat sanat içindir” felsefelerine saygı göstermiştir. Fakat bu iki felsefi düşüncede de bir eksiklik olduğunu düşünmeye başlamış ve o günden itibaren “Sanat Allah içindir” felsefesini benimsemiştir. Bu felsefe anlayışıyla dinleyicilerine tasavvufi müzik zevkini yaşatmaya devam eden Uçan’ın en sevilen ilahileri şunlardır; Ağlaya Ağlaya, Seferim Var, Resulün Ümmetiyiz, Senin Aşkın, Yüceler Yücesi, Aşk ile Gururlanma İnsanoğlu, Haline Şükret, İlanım Var, Özünde İslam, Ravza, Resulün Gülleri, Gel Tevbe Eyle şeklindedir.

Geçmişten Günümüze Sedat Uçan Albümleri

1998 yılında profesyonel müzik kariyerine başlayan Sedat Uçan, o yıllardan beri birçok albüm çıkarmıştır. En önemli prensiplerinden birisi her yıl en az bir albüm çıkarmak olan Sedat Uçan, günümüze kadar 10’dan fazla albüm çıkarmıştır. Kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya devam eden Uçan’ın, bu süreçte yaptığı albümler şunlardır; Aşk Elinde, Söz Verdim Allah’ım, Gönlümün Sultanı, İlahi Aşkınla, Senin Aşkına, Sevdasına Yandık, Düet, Resulün Ümmetiyiz, Resulün Gülleri, Aşk Kervanı ve Adına Kurbanım Ya Resulallah. Ayrıca daha birçok albümün geleceğinin ve konser müjdesini veren Uçan, sevenlerine tasavvufi müzik keyfini sonuna kadar yaşatmak için sabırsızlıkla beklediğini ifade etmiştir