Sedat Uçan ile İlgili Son Haberler

Sedat Uçan ile Ä°lgili Son Haberler

Kendisini Tasavvuf ve ilahi sanatçısı olarak tanımlayan Sedat Uçan 1975 yılında Erzurum’un Ä°spir kasabasına baÄŸlı bir köyde dünyaya gelmiÅŸtir. Lise çağına kadar bu köyde ailesi ile birlikte yaÅŸayan sanatçı lise eÄŸitimine devam edebilmek adına Ä°spir kasabasına gelmiÅŸ ve burada Ä°mam Hatip Lisesinde öÄŸrenim hayatını sürdürmüÅŸtür. Bir yandan aldığı tasavvuf dersleri ve dini bilgiler ışığında kendi bestelerini yapıp bir yandan da bu besteleri herkesi etkileyen ses tonu ile icra etmeye baÅŸlayan sanatçı kısa süre içerisinde azımsanmayacak bir tanınırlığa ulaÅŸmıştır. Bunun devamında albüm çalışmalarına baÅŸlayan sanatçı kendisine her sene bir albüm gibi bir hedef belirlemiÅŸ ve yıllar içerisinde bu hedefi doÄŸrultusunda ilerlemiÅŸtir. Sonuç itibari ile sanatçının onu aÅŸkın albüm çalışması bulunmaktadır.

 

Sanatçı’nın Albüm Çalışmaları

Sedat Uçan’ın ilk albüm çalışması olan ‘Muhammed’in Hürmetine’ albümü herkes tarafından büyük beÄŸeni toplamıştır. Arkasından, Adına Kurbanım, Yüceler Yücesi, Ä°lahi Kervanı, Ramazan Ä°lahileri gibi birçok albümü ilahi severlerle buluÅŸturmuÅŸtur. Bu albümler içerisinde dinleyiciyi mest eden ilahilerden birkaç örnek verelim: Islandı Seccadem, Müsaaden Var mı Ya Resulullah, Medine’ye Varamadım etkili özellikleriyle ön plana çıkıyor. Yine; Sevdim Seni Mabuduma, Ä°nÅŸallah GeleceÄŸim, Senin AÅŸkın, Açtım Ellerimi Semaya, Gel Efendim, Oy Hamza, Zalım Nefsim, Yalan Dünya, Allah Allah diye diye AÅŸka Geliyor Bülbüller gibi eserler sanatçı ile dinleyicileri arasında sarsılmaz, güzel bir baÄŸ oluÅŸturmuÅŸtur.

 

Sanatçı’nın son Albüm Çalışması

Sedat Uçan 2018 YILINDA Hasan Dursun ile birlikte Sen Gidince isimli bir albüme imza atmıştır. Bu albüm içerisinde Nadra Nadra (feat. Sedat Uçan),AÄŸlama Sen Bilal Ben de AÄŸladım, Sen Gidince, Son Yastık, AÅŸk Kervanı, Hz. Ali(feat. Sedat Uçan) ve AnneciÄŸim isimli ilahiler yer alır. Yine 2018 yılında Ä°sra Yayın yapımcılığında içinde on eser barındıran Al Beni YüreÄŸine adlı çalışmayla sevenleri ile buluÅŸmuÅŸtur Bu eserde yer alan on eserin isimleri ÅŸöyledir; Her Åžeyin Sahibi Allah, Ä°slam Güzel Ahlaktır, Onsekizbin Aleme, Sübhanallah, Ayrılık, Annem, Hasret, Vuslat, Al Beni YüreÄŸine ve Davettir.

 

Sedat Uçan Sahne Çalışmaları

Sedat Uçan hem yurtiçinde hem yurt dışında düÄŸün töreni, sünnet töreni, niÅŸan töreni ve her türlü tasavvuf toplantılarında severek yer alan bir sanatçımızdır. Tasavvufa kendini adamış olan Sedat Uçan gönüllerini inÅŸiraha erdirmek isteyen herkesin tören ve organizasyonlarında büyük bir istek ve mutlulukla yer alır. 2019 yılı Ramazan ayı münasebetiyle de Siirt ValiliÄŸi’nin düzenlemiÅŸ olduÄŸu Ramazan etkinlikleri kapsamında 31 Mayıs ta 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Tasavvuf müziÄŸini seven, gönüllerini huzurla doldurmak isteyen sevenleri ile buluÅŸacaktır. Sanatçımız yine Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi’nin düzenlediÄŸi Ramazan etkinlikleri kapsamında da sevenleri ile buluÅŸacaktır.