Hasan Dursun ile İlgili Haberler

Hasan Dursun ile İlgili Haberler

Hasan Dursun Tasavvuf müziğine her anlamda büyük değer katmış bir sanatçımızdır. Kendisi lise eğitimini tamamladıktan sonra birçok özel kurum ve kuruluşlarda gönül verdiği Tasavvuf müziğine yönelik eğitim almıştır. Kendisinin bu yolda en büyük yardımcılarından biri de Abdullah Çetin Faruki Hoca Efendi'den aldığı ilim ve irfan dersleridir. Sanatçı bu sanata gönül verdiği ilk dönemde nasıl ki kendinden önce gelen üstatlarını örnek almışsa şimdi de arkasından gelenlere rehberlik etmek kendisine yüklenmiş bir misyondur. Tanınmış olmasının doğal sonucu olarak Hasan Dursun ile ilgili haberler hep merak edilir.

Hasan Dursun gerek aile hayatı, gerek sanat hayatı ve üretimleriyle bu misyonu başarıyla yerine getirmiş bir isimdir.  Sanatçının gündemde olan son çalışmalarını ele almadan önce geçmişten günümüze sanat hayatına kısa bir göz atalım; Hasan Dursun ciddi anlamda üretken, sanatına aşk ile bağlı, kendisini takip eden gönül dostlarını Hak ile buluşturmaya adamış çok üretken bir sanatçımızdır. Bunu anlamak için ortaya koyduğu otuza aşkın albüme bakmak yeterlidir.

Sanatçı ile özdeşleşen ve sevenlerinin daima onun sesinden dinlemek istediği birçok eser mevcuttur. Ama birkaç örnek vermek gerekirse bunlar; Mekke Bakar Medine’ye, Beyaz Yolcu Ağlarım Yana Yana, Bilal-i Habeş, Canım Ahmedim , Kerbela , Şah-ı Resul, Canlar Canı, Arafat Dağı ,Kadir Mevla’m, Çıktım Kabe Yoluna, Affeyle Allah’ım, Nefsim, Kervan, Hak Yarab ,Ey Nebi Ey Resul, Hesap Vardır  gibi eserlerdir.

 

Sanatçı’nın Sahne Çalışmaları

Hasan dursun gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yeterli derecede tanınmışlığa sahip olan bir Tasavvuf Müziği sanatçısı olduğundan sahne çalışmalarının yelpazesi oldukça geniştir. Düğün Nişan gibi en mutlu günlerini ilahiler ile zenginleştirmek isteyenlerden Ramazan organizasyonlarına kadar birçok durumda sahne almaktadır. Son sahne çalışması ise 2019 Ramazan ayı münasebeti ile Siirt Valiliği’nin düzenlediği program kapsamında 24 Mayıs ‘ta 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleşecek olan Ramazan buluşmasıdır. Albüm sayısının çok olması Hasan Dursun ile ilgili haberleri merak konusu kılmıştır.

 

Sanatçının Son Albüm Çalışmaları

Hasan Dursun 2018 yılında Sedat Uçan ile birlikte Nefes Prodüksiyon yapımcılığında bir albüm çıkarmıştır. Bu albümün içerisinde; Nadra Nadra (feat. Sedat Uçan),Ağlama Sen Bilal Ben de Ağladım, Sen Gidince, Son Yastık, Aşk Kervanı, Hz. Ali(feat. Sedat Uçan)ve Anneciğim isimli ilahiler yer alır. Bu albümde yer alan Anneciğim ilahisi sanatçının sevenleri tarafından büyük ilgi görmüştür.

Hasan Dursun şu anda da üretken tavrını sürdürerek 2019 Ramazan ayı içerisinde piyasaya sürülecek bir albüm hazırlığı içerisindedir. Sanatçın son albümü Nefes Prodüksiyon’un katkıları ile ortaya konacak olan Efdal isimli çalışmasıdır. Efdal isimli bu albüm içerisinde on bir eser yer alacaktır.