Hasan Dursun Albümleri

Hasan Dursun Albümleri

Günümüz itibariyle Hasan Dursun albümleri kendine has özellikleriyle ön plana çıkıyor. Hasan Dursun, uzun yıllar yaptığı çalışmalar ve otuza yakın albüm çalışmalarıyla Türk Tasavvuf müziğinde adını önemli bir yere kazımış ilahi sanatçımızdır. Bu kısımda kendisinin yıllarca büyük emeklerle ortaya çıkardığı albüm çalışmalarını inceleyeceğiz ama öncesinde kendisinin hayatı ile ilgili küçük bir özet geçmek isterim.

 

Sanatçının hayatına kısa bir bakış;

Hasan Dursun aslen Çankırı’nın Orta kazasından olup 1977 yılında dünyaya gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise hayatını Ankara’da geçiren sanatçı mesleği ile ilgili de birçok kurum ve kuruluşta eğitim faaliyetlerine katılmıştır. Sanatçının Tasavvufa düşkünlüğü kendisinin yollarını Abdullah Çetin Faruki Hoca Efendi'yle kesiştirmiş ve hocasından aldığı ilim ve irfan terbiyesi onu bugünlere taşımıştır. Evli ve üç çocuk babası olan sanatçı gerek aile hayatı gerekse sektördeki duruşu ile onunla aynı yolda ilerlemek isteyen yoldaşlarına güzel bir örnek teşkil etmektedir. Hasan Dursun albümleri söz konusu olduğunda karşımıza çok sayıda farklı seçenek çıkıyor.

 

Sanatçının geçmişten günümüze albüm çalışmaları;

Hasan Dursun ilk albümlerinden biri olan Hak Yarab adlı çalışmasını 1998 yılında Ey Allah’ım, Kervan, Hak Yarab gibi değerli on bir eserle piyasaya sürmüştür. Arkasından 1999 yılında on eserle Affeyle Allah’ım sanatçı tarafından ilahi severlere armağan edilmiştir. Hasan Dursun 2000 yılında büyük bir çalışmanın neticesinde altı albümü başarıyla ortaya koymuştur. İsimlerini saymak gerekirse bu altı albüm; Hasret kaldık Rasulullaha, Dergâhına, Rahmet, Nur Nurani, Aşkolsun ve İsmi Nur Efendimdir.

Hasan Dursun albümleri, halktan aldığı güzel tepkiler neticesinde çalışmalarına aralıksız devam etmiş; 2001 yılında dokuz eserle Yaralı Gönlüm, 2003 yılında yine dokuz eserle Arzuhalim ve sekiz eserle Ağlayan Nağmeler, 2004 yılında on eserle Aşikâr, 2005 yılında sekiz eserle Şahidim Olsun Secdeler. 2007 yılında dokuz eserle Klasikler ve sekiz eserle Gültanem,2008 yılında on bir eserle Beyaz Yolcu,2011 yılında on bir eserle Medine İncisi, 2012 yılında Mekke Bakar Medine’ye 2014 yılında Bilal gibi ,Gül Tanem ve Şahidim Olsun Secdeler isimli albümleri piyasaya sürmüştür. Bu albümlerin yanı sıra 2018 yılında çıkardığı Sen Gidince albümünde olduğu gibi sanatçı dostları ile ortak albüm çalışmalarında da bulunmuştur.

 

Sanatçının son çalışmaları;

Hasan Dursun sanatını icra etmeye başladığı ilk günden beri aynı şevk, heyecan ve hizmet aşkı ile yoluna devam eden değerli sanatçılarımızdandır. Bu aşk ve şevk sanatçımızın yepyeni on bir eseri içinde barındıran Efdal isimli son çalışmasına imza atmasına vesile olmuştur.