Abdurrahman Önül Albümleri Öne Çıkan Eserleri

 Abdurrahman Önül Albümleri Öne Çıkan Eserleri

Müzik piyasasına 1990 yılın da ‘ Yalvar Allaha ‘ adlı albümü ile giriş yapan sanatçının çıkarmış olduğu albümlerinden bazıları;                                            

Sevdim Onu , Söyle Dostum , Allah de , Medine, Hazır mısın, Kerbela , Yar Muhammed, Elveda, Al beni Yanına, Gül Ahmed’e , Yusuf Gibi , Can Efendim , Medine Gülü, ,Dosta Doğru,  Gözümsün , Yana Yana, Sana Geldim, Aşk Bahçesi, Efendim ve en son olarak çıkardığı albüm Alemlere Rahmet ‘ tir. Çıkarmış olduğu albümlerini bir kaçı olarak belirtebiliriz. Abdurrahman  Önül  Albümleri  toplam 80 adet albümü bulunmaktadır.

Tasavvuf müziğinin önde gelen isimlerden olan ve söylediği ilahilerle, çıkardığı albümlerle büyük bir kitleyi etkisi altına başarabilen bir sanatçı olmuştur. Abdurrahman Önül Albümleri içinde Özellikle Mustafa Özcan Güneşdoğdu ile seslendirdiği Zikrettim Sana adlı ilahi gönüllere taht kurmuştur. Çıkarmış olduğu tüm albümler yotube, spotify ve deezer kanallarından mevcut olup, takip etmek isteyen kişilerin beğenisine sunulmuştur.

Tasavvuf sanatçısı olarak, katıldığı konser, ramazan etkinliklerinde seslendirdiği eserlerin içinde kendi yazdığı ve bestelediği eserler bulunmaktadır. Yaptığı bütün albümler Türkiye’de özellikle Avrupa’da ilgi görmüştür. Özellikle bayanlar tarafından sevilen albümleri olmuştur.

 

 Beğenilen İlahilerinden Başlıcaları

2016 Yılında Gül Yüzlü albümü 47 dakikalık bir eserdir. 2017 yılında çıkardığı Sana Geldim adlı albüm 1 saatlik bir ilahi ziyafetidir. Abdurrahman Önül Albümleri arasında sevilen eserlerinden bazılarının isimlerini verecek olursak, Koy Bizi de Cennetine, Babam Neredesin, Kabe Yoları, Arafat Dağı, Gül Yüzlü Peygamberim, Zikrettim Sana v.b gibi seslendirmiş olduğu ilahileri gönüllerde yer etmeyi başarmıştır.

Sanatçının çıkarmış olduğu albümler neden başarılı çünkü dinleyenlerin ruhlarını beslemek amacıyla oluşturulan eserlerdir. Tasavvuf müziğine gönül veren ya da Allah yoluna kendini adamış kişilerin daha çok dinlediği, benimseyip kabul ettiği ve sevdiği eserlerdir. Seslendirmiş olduğu 100 den fazla ilahi bulunmaktadır. Türkiye’ bu alanda en çok eser seslendiren tasavvuf sanatçılarından biridir.

 

Güncel Abdurrahman Önül

Çıkarmış olduğu albümleri birçok kanal yardımı ile dinleyicisine ulaştırmayı kendine hedef olarak alan ve bunu sağlamayı başaran kişidir. Dinleyici kitlesi azımsanmayacak kadar çoktur. Albümlerinin büyük bölümü oldukça rağbet görmüştür. Albüm çalışmalarından sonra vermiş olduğu konserlerdeki seyirci sayısı bunun delili olarak düşünebiliriz. Farklı müzik şirketleri ile çalışmalarda bulunmuştur. Bunlardan bazıları; Popüler Ajans, ABC Ajans, Berekat Yayınevi, Reyhani Yayınları, Mey Prodüksiyon, Erken Müzik ve İsra Yayın v.b bazı müzik şirketleri çalışmalarda bulunmuştur. Kendi alanında iyilerden biri olmayı başarmış ve onaylanmış biri olan sanatçının bundan sonraki albümlerinde başarılar dileriz…