Abdurrahman Önül Hac Mevsimi Albümü

Abdurrahman Önül Hac Mevsimi Albümü

Ramazan ayı etkinliklerinin aranılan ismi olan Abdurrahman Önül Hac Mevsimi albümü ile etkili bir hayran kitlesi oluşturmayı başarmıştır. Esasında Önül, ilahi dünyasının en bilinenleri arasında her zaman yerini almıştır. Ancak bu albümle birlikte çok daha geniş kitlelere ulaşmayı da başarmıştır. Bununla birlikte çok sayıda farklı albüme imza atmayı da başaran Abdurrahman Önül, 1990 yılındaki Yalvar Allah’a albümüyle ilahi dünyasına adım atmıştır.

İlahiler; insanların yüreklerine hitap eden onları hüzünlendiren ve aynı zamanda Allah sevgisiyle donatan bir etkiye sahip olmaktadır. Bu doğrultuda hem duygusal hem de öğretici olmalarıyla ön plana çıkmaktadır. Ülkemizde ilahiler asırlardan beri süre gelen bir kültürel ezgi olarak karşımıza çıkmaktadır. Genellikle ilahilerdeki konular elbette ki Allah sevgisinden oluşmaktadır. Yine Peygamber Efendimizi anlatan, ilahiler de bulunmaktadır. Abdurrahman Önül Hac Mevsimi Albümünde Allah sevgisi eksenli ilahiler yer vermekle birlikte; Peygamber sevgisine de yer vermiştir.

 

Abdurrahman Önül Hac Mevsimi 2013 Yılında Yayınlandı

Sondan bir önceki albüm olan Hac Mevsimi albümü, yayınlandığı dönemde geniş kesimlerce beğeni kazanmış bir albümdür. Özellikle Ramazan etkinliklerinde sıklıkla Abdurrahman Önül Hac Mevsimi albümü içeriğinde yer alan eserlere yer vermektedir. Süreç Medya tarafından yapımı üstlenilen bu albüm toplamda 8 farklı eserden meydana gelmektedir. İşte albümde yer alan ilahiler:

  • Ravza
  • Ağlayı Ağlayı
  • Hasretin ile
  • Ay Dahi Güneş Dahi
  • Benim Muhammedim
  • Pirileridir Geylani
  • Hak Dostu Veysel Karani
  • Hav Mevsimi

Sıralanan ilahilerin tamamı son derece geniş kitleler tarafından beğenilmiş ilahilerden oluşmaktadır. İlahilerin içeriği ise Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, ahiren inancı, iman sevgisi gibi konulardan oluşmaktadır.

 

Hak Dostu Veysel Karani İlahisi

Albümün içeriğinde yer alan ‘’ Hak Dostu Veysel Karani’’ adından da anlaşılacağı üzere; Veysel Karani’yi anlatmaktadır. Bilindiği üzere Yemen bölgesinde yaşayan bir Müslüman olan Veysel Karani, Peygamber Efendimizle aynı dönemde yaşamıştır. Peygamberi Efendimizi çok seven ancak onu bir türlü göremeyen Veysel Karani, çok sayıda farklı ilahide yer alan bir dini kahramandır.

Onunla ilgili olarak anlatılan meşhur olay ise; Veysel Karani’nin Medine’ye kadar Peygamber Efendimizi görmek için gittiği, ancak Peygamberimizin sırada Medine’de bulunmayışından dolayı geri dönmesini konu almaktadır. Annesine söz veren Karani, Medine’de hiç beklemeden tekrar yaşadığı Yemen’e geri dönmek zorunda kalır. Bu öğrenen Peygamber Efendimiz, Veysel Karani’ye hırkasını hediye eder. İşte bütün bu olay; Abdurrahman Önül Hac Mevsimi albümü içeriğinde yer alan; ‘’Hak Dostu Veysel Karani’’ ilahisinde yer alır.