Abdurahman Önül Kimdir?

Abdurahman Önül Kimdir

Bayburt’ta 1 Aralık 1973 yılında dünyaya gelen sanatçı, İstanbul Fatih İmam Hatip lisesinde eğitim hayatını tamamladı. Müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başlamış olduğundan, birçok müzik özel kurstan eğitim almış ve müzik enstrümanı da çalabilmektedir. Abdurrahman Önal kimdir, kendisi ilahi ve tasavvuf musiki sanatçısıdır. Halen İstanbul’da ikamet eder ve ticaretle uğraşmaktadır.53

Özel hayatıyla gündeme gelmekten hoşlanmayan sanatçı 2012 yılında evliliğini sonlandırmış ve aynı yıl babasının ( Neşet Önül) vefatı üzerine ciddi bir kayıp yaşamıştır. Müzik piyasasına 1990 yılında ilk albümüyle adım atmıştır. Türkiye’de ve Avrupa’da en çok albümü satılan sanatçılar arasındadır. Abdurrahman Önal Kimdir, halk tarafından oldukça sevilen, sesi ve albümleri ile beğenilen bir sanatçıdır. Büyük kalabalıklara hitap edebilen ve dinleyicisini etkilemeyi başarabilen özelliği ile halk tarafından kısa sürede kabul görmüştür. Tasavvuf müziğinde seslendirdiği ilahilerle gönüllere taht kurmayı başaran sanatçı, çıkarmış olduğu albümlerle bu platformda iyi bir dinleyici potansiyeline sahip olduğu söylenebilir. Abdurrahman Önül Kimdir, iyi bir ses sanatçı olması yanında söz yazarı ve bestecidir.

 

Tasavvufta Akla İlk Gelen İsim

Türkiye’nin bir çok ilinde konser vermiş ve halihazırda vermeye devam eden sanatçı, özellikle ramazan aylarında seslendirdiği ilahilerle halka seslenmektedir. Yerel, bölgesel ve ulusal radyo ve televizyonda programlar yapmıştır. Kendisi Önül TV! yi açmış, bir süre devamlılık gösteren kanalda dini sohbet ve ilahilerle programlar hazırlamıştır. Ardından Bal TV’ de belli günlerde programlara konuk olarak katılmıştır.

Nihat Hatipoğlu ile karşılıklı olarak söyleşi şeklindeki ramazan aylarında yayınlanan programlarında misafir sanatçı olarak yer almıştır. Katıldığı tüm etkinlik ve programlarda söylemiş olduğu ilahilerle ve konuşma üslubuyla kendini dinletmeyi başarmıştır. Abdurrahman Önül Türkiye’de ilahi denildiğinde çoğu kişinin aklına gelen ilk isimdir. Her yaş gurubuna hitap edebilen, özellikle gençler tarafından beğenilen biridir.

 

Katılmış Olduğu Etkinlikler

Abdullah Önül’ ün katılmış olduğu etkinliklerden kaçından bahsedecek olursa; 2016 yılında Adıyaman Gölbaşı Ramazan Etkilikleri, Ağrı Belediyesinin 2017 de düzenlemiş olduğu Ramazan programları, Karamanda 2018 yılında düzenlenen etkinlikler, 2018’ de Malatya Büyük Şehir Belediyesinin düzenlediği Mevlidi-Nebi Haftası etkinliklerinde Nihat Hatipoğlu ile birlikte büyük bir kalabalığa konser vermiştir. Her Ramazan olduğu gibi bu yılda ekranda ve birçok ilde yapılan etkinliklerde seyircisiyle buluşacaktır ve onu izlemeyi bekleyen geniş bir kitle mevcuttur. Geniş konser alanlarını doldurabilecek kadar seveni olduğu tartışılmaz hiç şüphesiz.