Fatih Koca - Natı Nebevi & Entel Hadi Entel Hak

Şarkı Natı Nebevi & Entel Hadi Entel Hak
Sanatçı Fatih Koca
Kategori
Hit 19
Kanal Tasavvuf Musikisi

Türk müziğinin en şevk verici, en ruha tesir eden formları Müslümanlığın manevi yorumunun merkezleri olan tekkelerde okunan ve tekke mûsikisi diye tabir edilen türe ait eserlerdir.

Daha âşıkâne, daha vecd ü istiğrakla yoğrulmuş bu eserler, zikrullah ayinlerine halâvet ve revnak vermek üzere okunmuş. Bu minvalde biz de tekkelerde okunan musiki formlarını kısa kısa açıklayıp örnekleriyle birlikte zikretmeyi uygun gördük.

Müziksiz İlahiler 2019 ve En seçkin müziksiz ilahileri en çok dinlenen ilahileri seçtik. Umarız bu ilahileri beğenirsiniz. Türk Tasavvuf Musikisi ilahi formunda ki eserlerini Türkiye'de en iyi icraa eden kişilerden oluşturulmuş olan listede, gelmiş geçmiş en çok dinlenen ve kaliteli tasavvuf musikisi eserleri yer almaktadır.

Gönül ister ki listedeki isimler bir albümde birleştirilsin ve hepsine birer eser okutulsun. Eskimeyen ve unutulmayan tasavvuf musikisi eserlerinin listelendiği bu güzel videoyu izlemenizi tavsiye ederiz. Türkiye'de en çok dinlenen ilahiler listesi olarak sıralı bir şekildedir. Sizler için en güzel müziksiz ilahileri ve en güzel çalgısız ilahileri derledik burada inşallah beğenirsiniz. Kanalımıza abone olmayı unutmayın değerli tasavvuf musikisi dostları.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER

Yorumlar

Yorum Yap

    Bu şarkıya ilk yorum yapan siz olun

capthca