İsmail Biçer - Ali İmran Suresi 15/19

Şarkı Ali İmran Suresi 15/19
Sanatçı İsmail Biçer
Kategori Sureler / Ayetler
Hit 1.127
Kanal beetlekrm

İsmail Biçer‘in Ali İmran Suresinin 144-148. ayeti kerimelerine yaptığı kıraatı sitemizden sizlere ulaştırıyoruz. Ayeti kerimelerde bir insanın dünyevi hayatta işlemiş olduğu hayırlı amellerin karşılığını ahirette mükaafatlandırılarak alınacağı müjdelenmiştir.
Dünyada bulunmak amacımız olan Rabbimize kulluk etmenin yanı sıra bazı edinimlerde bulunmamız gerekmektedir. Allahu Teala yapılan zerre kadar iyiliğin ve kötülüğün karşılığını verir.

 

Ali İmran Suresi (144-148) Türkçe Meali; 
144-  Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür veya öldürülürse gerisin geriye (eski dininize) mi döneceksiniz? Kim gerisin geriye dönerse, Allah’a hiçbir zarar veremez. Allah, şükredenleri mükâfatlandıracaktır.
145- Hiçbir kimse Allah’ın izni olmadan ölmez. Ölüm belirli bir süreye göre yazılmıştır. Kim dünya menfaatini isterse, kendisine ondan veririz. Kim de ahiret mükâfatını isterse, ona da ondan veririz. Biz şükredenleri mükâfatlandıracağız.
146- Nice peygamberler var ki, kendileriyle beraber birçok Allah dostu çarpıştı da bunlar Allah yolunda başlarına gelenlerden yılmadılar, zaafa düşmediler, boyun eğmediler. Allah, sabredenleri sever.
147- Onların sözleri ancak, “Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı sağlam tut. Kâfir topluma karşı bize yardım et” demekten ibaretti.
148- Allah da onlara hem dünya nimetini, hem de ahiretin güzel mükâfatını verdi. Allah, güzel davrananları sever.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER
  • Kuran Sureleri - Fil Suresi Mealli Ok takipli / İshak Danış Kuran Sureleri - Fil  Suresi Mealli Ok takipli / İshak Danış Kuran Sureleri kategorimizde yine eşsiz bir tilavetle karşınızdayız. Kuran’ın 105. suresi olan ve 5 ayeti kerimeden oluşan Fil Suresine sitemizden erişebilirsiniz. Surede Allahu Teala’nın yeryüzünde en kutsal mekan kıldığı Kabe-i Muazzama’ya Habeşistan Kralı Ebrehe’nin Fil ordusuyla saldırısı konu edinilmiştir. Bu devasa ordunun Allahu Teala’nın hikmeti ile...
  • Abdulkadir Şehitoğlu - Sala Abdulkadir Şehitoğlu - Sala İlahi sanatçılığının yanı sıra tanınmış bir hafız Abdülkadir Şehitoğlu hocamızın hüseyni makamında okumuş olduğu Sala’yı sitemizden paylaşıma açıyoruz. Sela bir müminin vefatını insanlara haberdar etmek maksatlı veya cuma namazını işaret etmek amaçlı okunur. Bazı istisnai durumalarda sala okunabilir. Bu durumlar bir saldırının ve t...
  • İsmail Biçer - Kehf Suresi 102/110 İsmail Biçer - Kehf Suresi 102/110 Hafiz İsmail Biçer‘in Berekat Yayinevi yapımıyla yayınlanmış olan “Aşr-ı Şerifler – 2” albümünde bulunan “Kehf Suresi 102-110” adlı Kur’an tilavetini sitemizden ilahisini’nin sözlerine sitemizden ulaşabilir, ilahi hakkında yorum yapabilirsiniz. Kehf Suresinin okunmuş olan ayetleri; 102 – O kâfirler, beni bırakıp da...

Yorumlar

Yorum Yap

    Bu şarkıya ilk yorum yapan siz olun

capthca