İsmail Biçer - Fetih Suresi 11/15

Şarkı Fetih Suresi 11/15
Sanatçı İsmail Biçer
Kategori Sureler / Ayetler
Hit 1.760
Kanal Berekat Yayınevi

Hafız İsmail Biçer‘in “Aşr-ı Şerifler – 5” albümünde bulunan “Fetih Suresi 11-15” adlı Kur’an tilavetini sitemizden yorum yapabilirsiniz.

Fetih Suresinin Elmalılı Hamdi Yazır’dan olan tefsiri;
11 – Yakında a’râbilerden geri kalmış olanlar sana diyecekler ki, “Mallarımız ve ailelerimiz bizi alıkoydu. Allah’tan bizim bağışlanmamızı dile.” Onlar kalplerinde olmayanı dilleriyle söylerler. De ki: Allah size bir zarar gelmesini dilerse veya bir fayda elde etmenizi isterse O’na karşı kimin bir şeye gücü yetebilir? Hayır! Allah yaptıklarınızdan haberdardır.
12 – Aslında siz Peygamber ve müminlerin, ailelerine geri dönmeyeceklerini sanmıştınız. Bu sizin gönüllerinize güzel göründü de kötü zanda bulundunuz ve helâki hak etmiş bir topluluk oldunuz.
13 – Kim Allah’a ve Rasulüne iman etmezse şüphesiz biz, kâfirler için çılgın bir ateş hazırlamışızdır.
14 – Göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır. O, dilediğini bağışlar dilediğini azaplandırır. Allah çok bağışlayan çok merhamet edendir.
15 – Siz ganimetleri almak için gittiğinizde geri kalanlar: “Bırakın biz de arkanıza düşelim.” diyeceklerdir. Onlar, Allah’ın sözünü değiştirmek isterler. De ki: Siz bizimle gelemeyeceksiniz. Allah daha önce böyle buyurmuştur. Onlar size: “Bizi kıskanıyorsunuz.” diyeceklerdir. Bilakis onlar, pek az anlayan kimselerdir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER
  • Mehmet Erarabacı - Fatiha Sûresi Tilâveti Mehmet Erarabacı - Fatiha Sûresi Tilâveti Tanınmış ilahi sanatçılarımızdan ve hafızlarımızdan biri olan Mehmet Erarabacı‘nın Kuran’ı Kerim’in kalbi olarak tabir edilen Fatiha Suresi‘ne yapmış olduğu tilaveti sitemizden sizlerin beğenisine sunuyoruz. İnsanların yaratılış amacını ortaya koyan Fatiha Suresini fazileti adına Resulullah Efendimiz şöyle buyurmuştur; “Fatiha’yı oku...
  • İsmail Biçer - Mülk Suresi 23/30 İsmail Biçer - Mülk Suresi 23/30 İsmail Biçer‘in Berekat Yayınevi tarafından oluşturulmuş olan “Aşr-ı Şerifler – 2” albümünde yer edinen “Mülk Suresi 23-30” adlı Kur’an dinletisinine sitemizden ulaşabilirsiniz. Kabir azabının kurtuluş reçetesi olan Mülk Suresini her gece okunmasının büyük himmetleri vardır. Mekke’de inen sure  ...
  • İsmail Biçer - Hicr Suresi 86 87 İsmail Biçer - Hicr Suresi 86 87 Merhum hafızımız İsmail Biçer‘in Ramazan Savan Hoca’nın icazet merasiminde Hicr suresinin 86. ve 87. ayetlerini yaptığı tilaveti sizlere ulaştırıyoruz. Hafızımızın yaptığı Kur’an tilavetleri video paylaşım sitelerinde büyük alakaya mazhar olmaya devam etmektedir. Resulullah Efendimizin Mekke’de ikamet ettiği dönemde inen Hicr Suresi 99 ayeti ker...

Yorumlar

Yorum Yap

    Bu şarkıya ilk yorum yapan siz olun

capthca