İsmail Biçer - İsra Suresi 78/84

Şarkı İsra Suresi 78/84
Sanatçı İsmail Biçer
Kategori Sureler / Ayetler
Hit 2.181
Kanal Berekat Yayınevi

İsmail Biçer‘in “Aşr-ı Şerifler – 4” albümünde bulunan “İsra Suresi 78-84” adlı Kur’an dinletisine sitemiz üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Okunan ayetlerin Türkçe mealleri şöyledir;

78. Gündüzün güneş dönüp gecenin karanlığı bastırıncaya kadar (belli vakitlerde) namaz kıl; bir de sabah namazını. Çünkü sabah namazı şahitlidir. 
79. Gecenin bir kısmında uyanarak, sana mahsus bir nafile olmak üzere namaz kıl. (Böylece) Rabbinin, seni, övgüye değer bir makama göndereceğini umabilirsin. 
80. Ve şöyle niyaz et: Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla. Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver. 
81. Yine de ki: Hak geldi; bâtıl yıkılıp gitti. Zaten bâtıl yıkılmaya mahkumdur. 
82. Biz, Kur’an’dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, müminler için şifa ve rahmettir; zalimlerin ise yalnızca ziyanını artırır. 
83. İnsana nimet verdiğimiz zaman (bizden) yüz çevirip yan çizer; ona bir de zarar ziyan dokunacak olsa iyice karamsarlığa düşer. 
84. De ki: Herkes, kendi mizaç ve meşrebine göre iş yapar. Bu durumda kimin doğru bir yol tuttuğunu Rabbiniz en iyi bilendir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER
  • Mehmet Emin Ay - Mülk Süresi Mehmet Emin Ay - Mülk Süresi Mehmet Emin Ay hocamızın yaptığı Kur’an tilavetlerini sitemiz vasıtasıyla siz ziyaretçilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Hocamızın ne denli büyük bir hafız olduğu gerçekliliğini ortaya koyan Mülk Suresine yaptığı tilaveti değerlendirip paylaşabilirsiniz. 30 ayeti kerimeden oluşan Mülk Suresi ismini ilk ayeti kerimesinde geçen mü...
  • Abdulkadir Şehitoğlu - Ahzab 63/73 Abdulkadir Şehitoğlu - Ahzab 63/73 İlahi sanatçılarımızdan biri olan Abdülkadir Şehitoğlu hocamızın hafızlık çalışmalarından bir örnek teşkil eden tilavetini sitemizden paylaşıma açıyoruz. Hocamızın Ahzab Suresinin 63 – 73 ayeti kerimelerine yaptığı kıraatı sitemizden ziyaretçilerimizle buluşturuyoruz. Kıyamet gününde insanların hesaba çekileceği hakikatini konu ...
  • İsmail Biçer - Ali İmran 156/159 İsmail Biçer - Ali İmran 156/159 Hafız İsmail Biçer’in “Aşr-ı Şerifler – 2” isimli albümünde bulunan “Ali İmran 156-159” Kur’an tilavetini buradan çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Kurani Kerimin en uzun surelerinden biri olan Ali İmran Suresinin diğer isimleri şöyledir; “Eman, Ma’niyye, İstiğfar, Tayyibe, Kenz” isimleri de kullanıl...

Yorumlar

Yorum Yap

    Bu şarkıya ilk yorum yapan siz olun

capthca