İsmail Biçer - Kehf Suresi 102/110

Şarkı Kehf Suresi 102/110
Sanatçı İsmail Biçer
Kategori Sureler / Ayetler
Hit 1.646
Kanal Berekat Yayınevi

Hafiz İsmail Biçer‘in Berekat Yayinevi yapımıyla yayınlanmış olan “Aşr-ı Şerifler – 2” albümünde bulunan “Kehf Suresi 102-110” adlı Kur’an tilavetini sitemizden ilahisini’nin sözlerine sitemizden ulaşabilir, ilahi hakkında yorum yapabilirsiniz.
Kehf Suresinin okunmuş olan ayetleri;
102 – O kâfirler, beni bırakıp da kullarımı dostlar edineceklerini mi sandılar? Doğrusu biz cehennemi o kâfirlere bir konukluk olarak hazırladık.
103 – De ki: Amelleri en çok boşa gidenleri size bildirelim mi?
104 – Onların dünya hayatında çalışmaları boşa gitmiştir. Oysa onlar güzel işler yaptıklarını sanıyorlardı.
105 – İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O’nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de bu yüzden iyilik altında yaptıkları bütün amelleri boşa gitmiştir. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız.
106 – İşte böyle, onların cezaları cehennemdir. Çünkü inkâr etmişler ve benim âyetlerimi, peygamberlerimi alaya almışlardır.
107 – İman edip salih ameller işleyenlere gelince, onlar için Firdevs cennetleri konak olmuştur.
108 – İçlerinde ebedî olarak kalacaklar, oradan hiç ayrılmak istemeyeceklerdir. Bu hatırlatma ve uyarmayı yeterli görmeyip de daha fazla açıklama isteyenlere karşı ey Muhammed!
109 – Deki: “Eğer Rabbimin sözlerini yazmak için deniz mürekkep olsa, Rabbimin sözleri tükenmeden önce, deniz muhakkak tükenecekti, bir mislini daha yardımcı getirsek bile.”
110 – De ki: “Ben de sizin gibi ancak bir beşerim. Ne var ki, bana ilâhınızın ancak bir ilâh olduğu vahyolunuyor. Onun için her kim Rabbine kavuşmayı arzu ederse iyi amel işlesin ve Rabbine yaptığı ibadete hiç kimseyi ortak etmesin.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER
  • İsmail Biçer - Bakara Suresi 124/129 İsmail Biçer - Bakara Suresi 124/129 Hafız İsmail Biçer‘in Kuran-ı Kerim tilavetlerinin toplanmış olduğu “Aşr-ı Şerifler – 5” albümünde yer edinen “Bakara Suresi 124-129” adlı Kur’an dinletisini sitemizde bulabilirsiniz. Okunan Bakara Suresinin 124. ayetinin Türkçe karşılığı şöyledir; ” Ve İbrâhîm’i Rabbi kelimelerle imtihan et...
  • İsmail Biçer - Beled Suresi 1/20 İsmail Biçer - Beled Suresi 1/20 İsmail Biçer‘in Ku’ran tilavetlerinden oluşan “Aşr-ı Şerifler – 2” albümünde bulunan “Beled Suresi 1-20” adlı Kur’an dinletisine web sitemiz üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. 20 ayetten oluşan Beled Suresi Mekke’de inmiştir. Bu surede temel olarak insanın yaradılış sürecini ve Allah’u Telaya isyanda bulunan kavimle...
  • İsmail Biçer - Mümin Suresi 7/9 İsmail Biçer - Mümin Suresi 7/9 Hafız İsmail Biçer’in “Aşr-ı Şerifler – 3” isimli albümünde yer alan “Mümin Suresi 7-9” Kur’an dinletisini sitemiz üzerinden dinleyebilir hakkında yorum yapabilirsiniz. Hafızımızın okuduğu Mümin Suresinin 8. Ayeti Kerimesinin Türkçe karşılığı şu şekildedir; ““Ey Rabbimiz! Onları da, onların babaları...

Yorumlar

Yorum Yap

    Bu şarkıya ilk yorum yapan siz olun

capthca