Hasan Dursun Kimdir?

 Hasan Dursun Kimdir

1977 yılında Ankara’da gözlerini dünyaya açmış ve aslen Çankırı’nın Orta kazasındandır cevabı Hasan Dursun kimdir e cevap olarak verilebilir. İlk, orta ve lise eğitimlerini Ankara’da bitirdikten sonra çeşitli özel kurum ve kuruluşlarda mesleki eğitimlerini almıştır. 13 yaşından beri tasavvufa duyduğu ilgi ve alaka, üstadı olan Abdullah Çetin Faruki Hoca Efendi’yle tanışmasını sağlamıştır. Hoca Efendi’nin yanında almış olduğu ilim ve irfan terbiyeyle kendini günümüze getirmiştir. Hocasından almış olduğu tasavvuf dersleri, birbirinden hoş 30 adet albüm yapmasına vesile olmuştur.

Günümüzde ilahileri halen dilden dile dolaşmakta, ilahi indirimekte, söylenmekte ve beğenilmektedir. Sanatçı sevenleriyle de bir aile olmanın gerektiğini bizlere göstermiş, bazen sohbetleriyle bazen de sevilen eserleriyle kalbimize hitap etmiştir günümüze dek pek çok kardeşimizin düşüncesinde ve fikirlerinde yeni ufuklar açmasına vesile olmuştur. Aileye kavramına oldukça önem veren evli ve 3 çocuk babası olan Hasan Dursun her eserinde tebliğ önceliğine dikkat etmekte ve en iyi olanı en güzel biçimde dinleyicilerine sunmak için çalışmalarına devam etmektedir. Hasan Dursun erken yaşta evlenmesi ve üç çocuk sahibi olması sebebiyle de aileye olan bağlılığını eserlerinde de göstermektedir. Sanatçı bu yönüyle de izinden gidenlere aile kurma yönünde iyi bir örnek olmaktadır.

 

Albümleri

Sevilen eserlerini icra ettiği konserleri ve ilahi düğünleriyle her geçen gün daha fazla kişi tarafından tanınmakta ve hayran kitlesi de artmaktadır cevabı Hasan Dursun kimdir e yanıt olarak verilebilir. Albümlerinde yalnız tasavvuf müziğine ve ilahilere yer vermemiş, sohbetleri ile de düşüncelerini dinleyicilerine aktarma fırsatı yakalamıştır. Sanatçı hocasıyla olan sohbetlerini ve kendi fikirlerini ileriki nesillere aktarma gayretindedir. İyiyi ve doğruyu, güzel ahlakla güzel yollar sunmaya çalışır. Temiz kalbi ve güzeli anlatma yönü ile de etrafı ve dinleyicileri tarafından oldukça sevilir. Tasavvuf müziğine başka bir bakış açısı getiren Hasan Dursun’un albümleri piyasada rahatlıkla bulmak mümkündür. Sanatçının en fazla satan albümü Beyaz Yolcu’dur. 2008 yılında piyasaya sürülen albümde, hem kendi beste ve ilahileri hem de bilinen ilahiler bulunmaktadır.

 

En çok dinlenen ilahileri

Bilindik ve anonim olan ilahileri seslendirmiştir cevabı Hasan Dursun kimdir e yanıt olarak verilebilir. Sanatçının en çok dinlenen ilahileri ise Kerbelada ve hasretinden isimli ilahilerdir. Bu ilahilerin toplum tarafından da fazlaca sevilmesi sanatçının yeni yorumlamalar yapmasını sağlamıştır. Hasan Dursun’un ilahileri hemen hemen her kesimden insan tarafından bilinmektedir. Sebebi ise çeşitli etkinlik ve konserlerde bulunmuş olması.